- Mijn specialiteiten

Algemeen

Je ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor je uiterlijk vind je Pedicuresalon Carla Ouderkerk aan de Amstelheel gewoon. Maar hoe zit dat met je voeten? Wanneer krijgen die aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt? Met een goede, regelmatige verzorging van je voeten zijn deze problemen te voorkomen.

Hebt u last van uw voeten dan zal iedere stap die u zet pijn veroorzaken. Het is dan zeker het overwegen waard eens een afspraak te maken met een pedicure. Deze kan u snel en pijnloos van deze problemen verlossen en u advies geven over verschillende voetverzorgende producten.

Ik behandel onder andere de volgende klachten:

  • huid met kloven bijvoorbeeld op de hiel;
  • een branderig gevoel bij het lopen;
  • ingroeiende of kromgegroeide nagels;
  • pijnlijke eeltplekken met likdoorns;
  • schimmelnagels.

Bij Pedicuresalon Carla wordt u als volgt behandeld.

  • Eerst een vakkundig onderzoek van de nagels en de huid van de voeten;
  • het knippen van de nagels;
  • het verwijderen van eelt en likdoorns;
  • het behandelen van kloven;
  • het verzorgen van de nagelwallen.

Dit alles met behulp van moderne apparatuur op basis van nattechniek, een techniek die hygiënischer en pijnlozer is dan de "droogtechniek". Na deze behandeling zult u zeggen: "Had ik het maar eerder gedaan!"

Voor wie?

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of je nu veel zit, staat of loopt. Want realiseer je je wel eens dat bij het staan het hele gewicht van het lichaam op de voeten neerkomt, daardoor kunnen weer knie-, heup-, rug- of nekklachten ontstaan.

Nagelreparatie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, hoeken die ontbreken en dreigen in te groeien ( zie ook nagelbeugeltechniek ).

Kunnen gerepareerd of gecorrigeerd worden met acryl of gel techniek.

Het doel van repareren of corrigeren is om een gezonde uitgroei te creëren en daarnaast een cosmetische uitstraling te bieden.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Beenharsen

Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven.