- Terug in de tijd

Terug in de tijd, 21 april 2005 Amsterdam

Een licht en ruim vertrek is het, waarin je binnenkomt bij Carla, voetverzorgster Pedicuresalon Carla OUDERKERK AAN DE AMSTELoftewel pedicure.De locatie ligt, bijna verscholen, maar prettig rustig in een mooie buurt van Watergraafsmeer. Bordjes duiden aan dat om de hoek bij nummer 32 in de Egstraat de pedicuresalon Carla te vinden is.

Het wijst zich vanzelf.Carla straalt een dezelde helderheid uit als de ruimte, die ze samen met haar man Wim gekozen heeft voor haar onderneming,. Ze kiest haar woorden spontaan en helder. In zekere zin komt ze over als een open boek. Dit is vast wat haar klanten prettig aan haar vinden. Ze is een echte Amsterdamse.

SERIEUS.

Carla vertelt; Ik neem men vak heel serieus. Ik behandel ook mensen met diabetes. Nu sta ik ingeschreven voor twee extra cursussen bij het Podologisch Instituut. In oktober ga ik ermee verder ; met reumatischevoet voetverzorging (inmiddels geslaagd)en ook met nagelbeugeltechniek. De laatste techniek blijkt van toepassing voor mensen die last hebben van van een (of zelfs meer) ingegroeide nagel(s). Ze legt rustig uit hoe het werkt; Eigenlijk net als met een beugel voor het gebit.Ieder keer komt de nagel een stukje beter in de goede stand te staan.Ze vertelt dat het veel voorkomt,in het algemeen gesproken, dat mensen voetproblemen ontwikkelen zonder deze aandacht te geven.Te vaak moet er. als er al veel last is, een pedicure aan te pas komen. Voetverzorging is vaak een ondergeschoven kindje.

Carla vertelt dat er nog veel vrouwen zijn met nauwe schoenen en bijvoorbeeld ook sporters die niet doorhebben dat wat zij hun voeten aandoen bepaalde gevolgen heeft.Ook zij komen op een dag met klachten (ingegroeide nagel,eeltklachten etc.) Juist een regelmatige behandeling voorkomt dat mensen pijnklachten krijgen. Man of vrouw, jong of oud; iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit,staat,of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam op de voeten  neerkomt ? En wist u dat als de voete pijn doen ongemerkt ook de houding kan veranderen ? Daardoor kunnen weer rug of nek klachten ontstaan. Preventief uw voeten laten verzorgen door een Provoet Pedicure is dus voor iedereen van belang.